Hurtig levering
Gratis fragt
23. aug 2021 af Lærke Maagaard

Tankerne bag Nou Petit’s musiklamper

Er du nysgerrig på, hvad vi har gjort os af tanker i forhold til musiklamperne med Felix og Flora, så læs med her.

Musiklamper er udviklet som et multifunktionelt produkt, og derfor understøtter derfor flere behov. Først og fremmest mærkede vi fra forældre, at vuggeviser kunne gøre en mærkbar forskel i forbindelse med putning, fordi melodien kan danne grundlag for en genkendelig og hyggelig putterutine. Ved at spille den samme melodi for dit barn hver gang det skal sove, skabes genkendelig- og forudsigelighed så barnet ved, at det nu er tid til at sove. Endnu vigtigere vil barnet ikke blot genkende melodien, men også selve puttesituationen og huske, at den er forbundet med noget rart, trygt og dejligt. Derfor kan vuggevisen bidrage til, at berolige barnets nervesystem og hjælpe det til at finde ro og sove.

Tryghed og genkendelig

Et lille nyfødt barn møder nye indtryk hver dag, og skal forsøge at finde sig tilpas i en helt ny verden, hvor intet er, som da det lå trygt i maven. Derfor kan det hjælpe barnet, at man skaber nye hyggelige rammer, der med tiden vil blive genkendelige for barnet og skabe ro hos barnet og tryghed.

Ud over lyd, er musiklampernes anden funktion lys. Lyset kan tændes og slukkes via touch, så forældre nemt og hurtigt, endda med et barn på armen, kan tænde et afdæmpet og varmt lys i børneværelset. Lyset kan indstilles i tre niveauer, så man kan opnå den mængde lys, man har brug for i forskellige situationer. I forbindelse med putning, kan et afdæmpet lys være med til at berolige og gøre barnet søvnig, fordi kroppens udskiller et “søvnhormon” Melatonin,  når det er mørkt og som gør en træt. Modsat gør lys er frisk og medfører at man vågner op. Derfor er musiklamperne udviklet til at hjælpe i forbindelse med amning, flaske eller bleskift om natten, så du kan navigere og se hvad du laver, men uden at du eller barnet bliver blændet eller opkvikket at en skarp belysning. 

Typisk bryder større børn sig heller ikke om, at sove i et helt mørkt værelse. Mange større børn synes det er rart med en natlampe, og derfor kan musiklamperne bruges på børneværelset i mange år, også når musikken ikke længere er relevant. For større børn kan musikken også på sigt blive en del af rollelege, når dukkerne og bamserne puttes og lægges tryg til ro, som de selv blev, da de var baby.

I takt med dit barn bliver større, kan figuren tages af natlampen, så skyen kan bruges i endnu flere år.  

 

Valg af materialer i og uden om lamperne

Felix og Flora er lavet af økologisk bomuld. Fyldet i både Felix, Flora og skyen består af økologisk bomuld. Overfladen på skyen, elementer på Felix og hans fly er lavet er et stærkt materiale, der i daglig tale kaldes PU. Dette er med til at sikre en lang holdbarhed, og medfører at skyen kan tørres let af for støv, hvilket derved sikrer en optimal rengøring. Felix og Floras øjne er fremstillet som sikkerhedsøjne, dvs. med modhager der sikrer, at de sidder fast og ikke kan falde ud.

Lyset i lamperne er LED, og kan oplades via den medfølgende oplader. Vi har valgt genopladeligt lys for at lave en mere bæredygtige løsning, end eksempelvis batteri. Musikken er mekanisk og spiller ved optræk, uafhængigt af lyset.

Nou Petit’s mærker med logo er fremstillet i genbrugt polyester, mens vores æsker, prismærker og brugsanvisninger er lavet i FSC-certificeret papir og pap. Hertil er vores æsker lavet i et ekstra kraftigt materiale, således at man kan genbruge æsken til opbevaring på børneværelset frem for blot at kassere den. Den har en let blank overflade, der tillige muliggør rengøring.

Nou Petit har hertil også lavet et stofnet som findes på shoppen og hos de fleste af vores fysiske forhandlere. Nettet er fremstillet i genbrugsbomuld og med to stærke hanke, en kort og en lang. Nettet kan let vaskes og det kan derfor genbruges og med fordel anvendes til indkøb og lignende efterfølgende. 

Vil du modtage tips og tricks til jeres putning?

Vi deler ofte ud af vores viden om søvn og giver dig tips og tricks til at gøre hverdagen nemmere. Hør også om nye aktiviteter i Nou Petit, lancering af produkter og meget mere.

Vi bruger cookies for at sørge for, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Privatlivspolitik