Hurtig levering
Gratis fragt

Om Nou Petit

Om os, vores historie og mission

Fordi alle børn fortjener den bedste start på livet.

Nyt navn

Nou Petit er stiftet i november 2020 og hed tidligere MyCharité. Vi har skiftet navn i marts 2022.

Selvom vi både har opdateret vores emballage, lavet ny hjemmeside mv, så vil du i en periode kunne støde på vores gamle navn enkelte steder. Vi håber på din forståelse.

Starten på Nou Petit

Nou Petit er stiftet af Lærke, som du ser på billedet. En stor kærlighed til børn, og en stor interesse for deres udvikling, ledte til stiftelsen af Nou Petit, kort efter Lærke blev færdiguddannet som jurist.

“Med min viden omkring børns udvikling og deres behov, blev det klar for mig at mange produkter til børn, faktisk er designet til forældrene. Det virker helt forkert… at børneprodukter er designet til forældrene, så derfor blev jeg nødt til at starte Nou Petit. Vi tilbyder produkter designet med udgangspunkt i barnets behov, med funktioner der understøtter barnets udvikling.”

En utraditionel begyndelse

For at tage dig med på rejsen, fra nyuddannet jurist til iværksætter, er vi nødt til at starte et andet sted. Nemlig der hvor ideen opstod og muligheden for at gøre det rigtige, blev starten på Nou Petit:

Allerede som barnepige, fik Lærke en praktisk erfaring med børn, og her startede også en interesse for at lære om deres udvikling og behov.

Årsag før løsning

“Jeg er meget løsningsorienteret, så det var enormt frustrerende for mig, hvis ikke jeg forstod hvorfor barnets reagerede på en bestemt måde, og dermed heller ikke hvordan jeg så kunne hjælpe barnet. Den følelse af magtesløshed, gjorde jeg begyndte at læse og lære om børns udvikling og behov”.

Ved at forstå hvor barnet er i deres udvikling, er det nemmere at vide hvordan man kan hjælpe barnet. Øget og nuanceret viden gør det også nemmere at bevare roen, i situationer hvor der er noget på spil for barnet, som man ikke kan afhjælpe. Hvis barnet græder og du ikke ved hvorfor, vil det hurtigt kunne stresse dig, og give dig en følelse af magtensløshed. Så vil du måske prøve at gøre alt muligt forskelligt i afmagt over, at der ikke er noget der kan trøste dit barn. Ved du derimod at barnet græder, fordi det er ved at få tænder eksempelvis, så er det nemmere at være rolig og trøste, som netop er det dit barn har brug for. Når du kender årsagen, er det nemmere at tilbyde den rigtige løsning.

“Viden er for mig et powertool. Det gjorde at jeg bedre kunne tage kontrol, være tydelig overfor barnet og hjælpe barnet. Jeg blev mere selvsikker i hvad jeg gjorde, i stedet for at famle i blinde. Det hjalp både mig og barnet.

Den følelse vil jeg gerne give videre til andre forældre.”

I takt med øget viden om børn og deres udvikling, blev det dog også klart, at mange produkter til børn er designet til forælderne, snarere end børnene.

Hvem er produkterne egentlig til?

Mange produkter produceres i uanede mænger og med forskellig print, som i bund og grund er designet til forældrene og for at tiltrække dem, da de jo også er dem der træffer købsbeslutningen.

“Det virker for mig helt forkert, at børneprodukter er designet til forældrene. Derfor besluttede jeg mig for at starte Nou Petit. Man kan måske godt i Nou Petit se at jeg er akademiker, i og med vores produkter udvikling på baggrund af erfaring, forskning, vidne og fakta. Men jeg tror grundlæggende på at det er det bedste udgangspunkt for at lave produkter, der understøtter barnets behov og udvikling.”

“Jeg synes børnene fortjener produkter designet til dem og jeg tror i bund og grund også at det er det forældre helt vil give deres børn. Så hvorfor udvikle produkter til børn af nogen andre grunde?”

Vi er et slow-fashion brand, der designer med omtanke og kærlighed, og kun hvis det giver mening – ikke bare fordi der kommer nye farvetrends.

Vi tror på at faglig viden og erfaring, er det bedste grundlag for af kunne identificere, hvordan vi kan understøtte et barns fysiske, mentale, sociale og motoriske udvikling og behov. Derfor gør vi os umage og designer i samarbejde med et unikt netværk af forældre og fageksperter, hvorved vi sikre at barnets behov er i centrum. Vi gør det for børnenes skyld, og vil gerne tilbyde forældre produkter der kan hjælpe deres barn, deres udvikling og give dem den bedste start på livet.

Alt andet er unfair overfor forældre, der gerne vil give deres barn det bedste, og det er unfair overfor børnene.